Αδυνατίστε χωρίς δίαιτα...!

Ο πιό απλός και ταυτόχρονα δύσκολος τρόπος για να χάσετε το περιττό σας βάρος, είναι να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, που θα έχει συντάξει ο προσωπικός σας διαιτολόγος. Ακολουθώντας συγκεκριμένη διατροφή, έχετε συγκεκριμένη απώλεια βάρους (λίπους κυρίως) σε εβδομαδιαία βάση.
Υπάρχει όμως η περίπτωση να μην μπορείτε να το ακολουθήσετε για διάφορους λόγους, όπως το άστατο ωράριο των γευμάτων σας, η αδυναμία να ετοιμάζετε μόνοι σας τα συγκεκριμένα γεύματα ή ακόμη και η αίσθηση "καταπίεσης" που μπορεί να αισθάνεστε επειδή βρίσκεστε σε διατροφή.

Υπάρχει όμως, κι άλλος τρόπος να χαθούν τα επιπλέον κιλά.Ποιος είναι αυτός; Η αντικατάσταση τροφίμων! Αν αντικαταστήσετε μερικές τροφές από την καθημερινή σας διατροφή, με κάποιες άλλες εξίσου νόστιμες αλλά στην πιό ελαφριά θερμιδική εκδοχή τους, θα δείτε σιγά σιγά το σώμα σας να αλλάζει.





Πάμε να το δούμε πιό αναλυτικά:

Πρωινό: Μην αγοράζετε καθημερινά τυρόπιτα ή κρουασάν. Ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ένα τοστ με κασέρι, γαλοπούλα, χωρίς βούτυρο που θα το έχετε ετοιμάσει από το σπίτι, θα σας χορτάσει και δε θα σας φορτώσει με "κακά" κορεσμένα λιπαρά από το πρωί.
Αν είστε λάτρης του ψωμιού με βούτυρο και μαρμελάδα, μπορείτε να αντικαταστήστε την μαργαρίνη σας με την ίδια σε light έκδοση. Δοκιμάστε και το ταχίνι με μέλι, δεν θα κερδίσετε θερμίδες από εδώ, αλλά θρεπτικά στοιχεία.
Αποφύγετε να πάρετε καφέ με σαντιγύ από το δρόμο, προτιμήστε έναν απλό καφέ όπως τον φτιάχνετε στο σπίτι σας. Κι επειδή ο σκοπός δεν είναι να αλλάξετε τις συνήθειές σας, αλλά να τις προσαρμόσετε, μια στις τόσο, μπορείτε να φάτε κι εκείνη τη μπουγάτσα ή τυρόπιτα που λαχταρήσατε.

Κυρίως γεύμα (μεσημεριανό ή βραδυνό):  Το πιό απλό που μπορείτε να κάνετε: σταματήστε να τηγανίζετε! Αντι να τηγανίσετε την μπριζόλα ή τα κεφτεδάκια, βάλτε τα στο φούρνο, ψήστε τα στο γκριλ ή βράστε τα στον ατμό. Το ίδιο ισχύει για τις πατάτες ,τα ψάρια και τα λαχανικά.

Όσον αφορά τα τυριά, καταναλώστε ότι θέλετε, αλλά πάντα στη light εκδοχή τους, θα γλυτώσετε πολλές θερμίδες. Προσοχή, μην αυξήσετε τις ποσότητες επειδή είναι light δε σημαίνει ότι δεν έχουν θερμίδες, απλά έχουν λιγότερα λιπαρά. Το ίδιο ισχύει και για το γάλα. Το 1,5% είναι προτιμότερο από το πλήρες, δεν υστερεί σε ασβέστιο.

Σνακς: Προτιμήστε φρούτα και φυσικούς χυμούς αντί για σοκολάτες, κρουασάν, μπισκότα. Θα μου πείτε, δεν είναι το ίδιο. Τι θα λέγατε για μια μπάρα δημητριακών, 1/2 παστέλι με μέλι, φρουί ζελέ, ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα ή μια χούφτα αμύγδαλα;

Αναψυκτικά και ποτά: Η light εκδοχή των αναψυκτικών δεν έχουν θερμίδες. Σε βραδυνή έξοδο, δείξτε προτίμηση σε ένα ποτήρι κρασί.

Μικρές ανώδυνες αλλαγές στη διατροφή σας, με μακροπρόθεσμο όφελος. Δοκιμάστε το.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

Δίαιτα Dukan (3η φάση)