ΔΙΑΙΤΑ DUKAN: ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ

Στη δεύτερη φάση της δίαιτας (Cruise) θα μείνετε μέχρι να χάσετε όλα τα επιθυμητά κιλά. Είδαμε ότι στην πρώτη φάση (phase atack) το μόνο που επιτρεπόταν ήταν πρωτεϊνη. Τώρα επιτρέπονται και τα λαχανικά. Ο ρυθμός απώλειας των κιλών θα μειωθεί σε πιο φυσιολογικό, περίπου 1 την εβδομάδα.

Φωτογραφία από pixabay.com

Θα πρέπει να εναλλάσετε μέρες καθαρής πρωτεϊνης με μέρες πρωτεϊνης-λαχανικών, πάλι σε απεριόριστες ποσότητες. Πιό συγκεκριμένα μπορείτε να το κάνετε αυτό ως εξής:
5 μέρες πρωτεϊνης-5 μέρες πρωτεϊνη και λαχανικά ή
2 μέρες πρωτεϊνης-2 μέρες πρωτεϊνη και λαχανικά ή
1 μέρα πρωτεϊνη-1 μέρα πρωτεϊνη και λαχανικά

Η τελευταία επιλογή είναι και η πιό "εύκολη" γιατί εναλλάσει συνέχεια μία δύσκολη μέρα (της καθαρής πρωτεϊνης) με μια λίγο πιό εύκολη, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να κουραστείτε.

Τα λαχανικά που επιτρέπονται σε αυτή τη φάση είναι τα εξής:
Αγγουράκι, Κολοκύθι, Ντομάτα, Κουνουπίδι, Κρεμμύδι, Λάχανο (και Βρυξελλών), Μανιτάρια, Μαρούλι, Μπρόκολο, Μελιτζάνα, Πιπεριά, Πράσσα, Ραδίκια, Ραπανάκια, Σπανάκι, Σέλινο, Σπαράγγια, Χόρτα βραστά, Αγγινάρες, Μαϊντανό κι Άνηθο.

Το καρότο με μέτρο, τα αμυλούχα λαχανικά δεν βρίσκονται στη λίστα.
Θα πρέπει να πίνετε πολυ νερό, τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. Η βρώμη μπορεί να αυξηθεί στις 2 κουταλιές ημερησίως για αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

 -Πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε δίαιτα, συμβουλευτείτε έναν ειδικό διατροφής.
-Διαβάστε για τις ολιγοθερμιδικές δίαιτες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

Δίαιτα Dukan (3η φάση)