Πώς να μην πάρετε κιλά στις γιορτές

H περίοδος των γιορτών, είναι μια περίοδος που οι περισσότεροι από μας παίρνουμε κιλά. Τα πάρτυ στη δουλειά, οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων, οι αυξημένες έξοδοι σε εστιατόρια, οι πιατέλες με τα γλυκά που υπάρχουν στολισμένες σε κάθε σπίτι, όλα συμβάλλουν στο να ξεχάσουμε τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες που έχουμε και να πέσουμε "με τα μούτρα" τις περισσότερες φορές στο φαγητό.
Συνήθως υπάρχει κι η δικαιολογία ότι με την αρχή του νέου έτους θα ξεκινήσουμε δίαιτα, οπότε ας φάμε τώρα όσο λαχταρούμε και θα τα χάσουμε μετά.

Δε θα σας προτείνω να ξεκινήσετε μια διατροφή την περίοδο των γιορτών, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο στους περισσότερους. Θα σας πώ όμως μερικά τρυκ, ώστε τουλάχιστον να μην πάρετε κιλά και το νέο έτος να σας βρεί με το ίδιο βάρος, κι αν θέλετε να ξεκινήσετε διατροφή με τη νέα χρονιά, ο στόχος σας να είναι πιο κοντά...!

Στο γιορτινό τραπέζι, αν υπάρχουν πολλά είδη κρέατος, διαλέξτε γαλοπούλα. Είναι το κρέας με τα λιγότερα λιπαρά! Προτιμήστε το στήθος κι αν μπορέσετε, αφαιρέστε και την πέτσα. Μετά μπορείτε να φάτε άφοβα ένα μεγάλο κομμάτι χωρίς τύψεις.
Βάλτε από την αρχή στο πιάτο σας τη μερίδα που πρόκειται να καταναλώσετε. Μην τσιμπολογάτε από τις πιατέλες, γιατί έτσι δεν θα έχετε εικόνα του πόσο καταναλώνετε. Βάλτε κρέας στο πιάτο σας, ένα είδος γαρνιτούρας (ρύζι ή πατάτες φούρνου ή ακόμη καλύτερα από τη γέμιση της γαλοπούλας αν είναι γεμιστή, γιατί περιέχει μέσα και σταφίδες, κάστανα και δαμάσκηνα) και γεμίστε το υπόλοιπο του πιάτου σας με μπόλικη σαλάτα.

Φροντίστε να μην πάτε νηστικοί, όταν πρόκειται να σας κάνουν τραπέζι. Πριν φύγετε από το σπίτι, φάτε ένα φρούτο, πιείτε ένα ποτήρι φυσικό χυμό με λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς, ώστε να μην πεινάτε πάρα πολύ όταν έρθει η ώρα του φαγητού. Πιείτε νερό πριν ξεκινήσετε να τρώτε.

Για ποτό, προτιμήστε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί από ένα ουίσκυ, που περιέχει μόνο κενές θερμίδες.
Τέλος, μην τρώτε περισσότερα από ένα γλυκό την ημέρα. Συνήθως όταν υπάρχει πιατέλα μπροστά μας με γλυκά, μηχανικά μπορεί να φάμε τρία τέσσερα, χωρίς πραγματικά να τα θέλουμε. Προτιμήστε μελομακάρονα που είναι φτιαγμένα με ελαιόλαδο και μέλι κι όχι κουραμπιέδες που έχουν βούτυρο και μπόλικη έξτρα ζάχαρη άχνη από πάνω.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, να είστε σίγουροι ότι το νέο έτος θα σας βρεί όπως ακριβώς ήσασταν χωρίς να στερηθείτε τίποτα, και θα χωράτε στο τζήν σας όπως ακριβώς και πριν τις γιορτές!
Καλές Γιορτές!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

Δίαιτα Dukan (3η φάση)